27
مارس

طراحی آشپزخانه

قبل از شروع فرآیند طراحی آشپزخانه ، باید در نظر داشته باشید که قرار است از آن چگونه استفاده شود. طراح باید درک کند که یک آشپزخانه دارای جریان ها و مناطق کاری مختلف است که باید در کنار هم با توجه به میزان اهمیت و اولویت هرکدام یکپارچه شوند. طراحی ویلا و نمای داخلی ساختمان را به ما بسپارید…

جدا از خواست و سلیقه ی کارفرما، تعریف یک ماژول و بهینه سازی عملکرد و کاهش هزینه های اجرا و ساخت دارای اهمیت است. بنابراین تعیین ابعاد و مشخص کردن اندازه ها در مرحله ی اول انجام می شود.

پلن داخلی آشپزخانه | طراحی ویلا
پلن داخلی آشپزخانه | طراحی ویلا

مراحل طراحی آشپزخانه:

به طور کلی فعالیت ها و مناطق آشپزخانه را در 5 دسته تقسیم بندی می کنند:

  • منطقه انباری:

  • نگهداری موادغذایی، یخچال یا سردخانه
  • محل نگهداری:

  • ظروف، وسایل خانگی و آشپزی
  • منطقه سینک:

  • تمیزکاری و نظافت
  • منطقه آماده سازی:

  • به طور ایده آل یک پیشخوان بزرگ
  • منطقه پخت و پز:

  • اجاق گاز و فر
طراحی و ساخت اصولی یک آشپزخانه | طراحی ویلا
طراحی و ساخت اصولی یک آشپزخانه | طراحی ویلا

براساس این طبقه بندی در طراحی آشپزخانه ، قسمت های سینک، پخت وپز و آماده سازی یک منطقه کاری مثلث شکل و کارآمد به شمار می روند که به طور دایم با هم ترکیب می شوند. به طور عامیانه به این منطقه، مثلث کار می گویند.

فرم کلی :

طراحی آشپزخانه مربوط به فضایی است که طرح در آن در نظر گرفته شدهاست. ب طور کلی انواع آشپزخانه در سه فرم دسته بندی می شوند:

  • خطی یا دوخط موازی
  • L شکل
  • U شکل

در انتخاب فرم آشپزخانه ، درک عملکرد و جریان های مختلف در آن و همچنین حرکت تاثیرگذار است. مثلث کار به طور کامل حفظ شود و باید از ایجاد موانع حین کار کردن در این منطقه جلوگیری شود. در این مرحله باید از کارفرما بپرسی: چه چیزی را در آشپزخانه بیشتر دوست دارد یا اینکه دوست ندارد؟ چگونه می خواهد از آشپزخانه استفاده کند و کدام یک از مناطق اولویت بیشتری دارد؟

فرم کلی | انواع فرم طراحی آشپز خانه | طراحی ویلا با موبیوس
فرم کلی | انواع فرم طراحی آشپز خانه | طراحی ویلا با موبیوس

در همان ابتدای طراحی داخلی طبقات، باید به یاد داشته باشید که آشپزخانه قثط یک اتصال تصادفی از مبلمان و لوازم خانگی نیست. بلکه از سری ماژول هایی تشکیل شده است که باید از یک منطق علمی در طراحی و ساخت پیروی کنند. بنابراین طراحی آشپزخانه جدا از مناطق دیگر خانه نیست و هر قطعه ای که در آن گنجانده می شود باید با مدولاسیون مطابقت داشته باشد.

پلن کلی آشپزخانه
پلن کلی آشپزخانه

پیروی از یک شرط طراحی واحد، اختلافات بین معمار و سایر تکنسین ها را کاهش می دهد. هر یک از لوازم خانگی باید در یک ماژول نصب شوند و از قرار دادن یک وسیله در ماژول های مختلف باید جلوگیری شود. در این صورت کار نصب و اجرای لوله کشی و سیم کشی ها نیز آسان تر است.

یکی از بزرگترین مشکلات طراحی آشپزخانه زمانی اتفاق می افتد که طراح به دنبال تقارن است ولی به طور مرسوم به جای ایجاد تقارن، طراحان تمایل به کشیدن خطوط عمودی یا برای نشان دادن جدایی یک ماژول از ماژول دیگر دارند. برای یافتن تقارن استانداردسازی اندازه ها و اطلاع از اندازه های لوازم آشپزخانه دارای اهمیت است.

طراحبی آشپزخانه با موبیوس
046-Nogal Terracota kitchen 1 | طراحبی آشپزخانه با موبیوس

طراحی اتاق های نشیمن بیشتر آشنا شوید

طول و عرض

طول و عرض هر ماژول متغیر است و به کاربرد آن بستگی دارد. اندازه های طول عرض ماژول ها از لبه ی بیرونی تا لبه بیرونی محاسبه می شود. برای مثال طول ماژول ها برای یک فر و اجاق گاز 60 سانتی متر تا 90 سانتی متر هستند. در واقع طول یک فر کمی کمتر از 60 سانتی متر است و به گونه ای اندازه گیری شده که در یک شکاف 60 سانتی متری با فاصله ای تا کناره ها تعبیه شود.

عمق

معمولا ماژول های قسمت پایینی (پایه)  با عمق 60 سانتی متر در نظر گرفته می شوند. و ماژول های بالا با توجه با کاربدی که دارند، 30 تا 35 سانتی متر طراحی می شوند. با این حال باید به مشخصات هر دستگاه قبل از طرحی ماژول توجه کنید. برای مثال یک فر به فاصله ای 10 سانتی متری تا سقف ماژول نیاز دارد تا گرما را ار پشت خارج کند.

ارتفاع

ارتفاع برای ماژول های پایه در طراحی آشپزخانه ، 90 سانتی متر از کف تا کانتر است. برای جلوگری از رطوبت موجود در کف، ماژول ها هیچ وقت نباید با زمین در تماس باشند و ارتفاعی 10 تا 15 سانتی از کف باید داشته باشند. در کورد ماژول های بالایی که بر روی دیوار نصب می شوند، باید در ارتفاعی 1.40 یا 1.50 سانتی از زمین تعبیه شوند.

طراحی سرویس بهداشتی بیشتر بخوانید

متریال

در ساخت کابینت و کانتر ها از متریال های متنوعی استفاده می شود. رایج ترین متریال در آشپزخانه، TFL است که به دلیل مقاومت زیاد و مناسب بودن قیمت استفاده می شود. عمر این متریال بین 10 تا 15 سال است. از متریال های دیگر در ساخت کانتر می توان به ورقه های لمنیتی تحت فشار بالا، سنگ کوارتز و گرانت و مرمر و ترکیباتی که از مواد اکریلیک در طراحی آشپزخانه به دست می آید اشاره کرد. امروزه در خانه های مدرن سلیقه ی کارفرمایان به سمت متریال های مینیمال و نازک جلب شده است و در نتیجه کانترهای سنگی و اکریلیکی طرفدار بیشتری دارند.

و در آخر از نمونه کار های سایت ما دیدن فرماید

طراحی آشپزخانه
طراحی آشپزخانه