27
مارس

طراحی بنا های خاص

در این مقاله میخواهیم شما را با چند تا از طراحی بنا های خاص آشنا کنیم با ما همراه باشید

ویلای آلپ / کامیلو بوتیچینی

Alps Villa /Camillo Botticini

این خانه در ارتفاعی 700 متری از سطح دریا و با چشم انداز دره در جنوب و قاب کوهستان در شمال واقع شده است.

موقعیت این ویلا در مکانی نزدیک به سروصدای شهر و در عین حال دور از آن است. جایی که بوی گیاهان وحشی و چشم انداز چرای گذر زمان را متوقف کرده است.

Alps Villa /Camillo Botticini | ویلای آلپ / کامیلو بوتیچینی
Alps Villa /Camillo Botticini | ویلای آلپ / کامیلو بوتیچینی

پلان ویلا:

ویلا دارای یک پلان نامنظم C  شکل با یک پاسیو است که سه ضلع آن به صورت سه بدنه ی مستقل، با ارتفاع های متغیر اند و در سمت شمال غربی در حال افزایش اند. در این سمت بدنه یا زمین ادغام شده و قسمت پایینی آن ناپدید می شود.

فضای داخلی :

اتاق ها :

در فضای داخلی، بدنه ی اول شامل سه اتاق خواب است که دوتای آن از طریق پنجره های رو به پاسیو و حمام، با محیط بیرون در ارتباط اند.

پلان ویلای آلپ
پلان ویلای آلپ

در حالی که اتاق سوم، دارای یک برش حذف شده است که اتاق خواب و حمام را به به سمت نمای غرب باز می کند.

پلان ورودی ویلای آلپ
پلان ورودی ویلای آلپ

در جنوب، بدنه ی دوم با ارتفاعی بین 3.5 تا 4.5 متر، اتاق نشیمن و پاسیوی آن را تعریف میکند.

طراحی ویلا | طراحی بنا های خاص
طراحی ویلا | طراحی بنا های خاص

نمای داخلی ویلا :

طراحی سرویس بهداشتی را بیشتر بخوانید

در یک ضلع این بدنه شومینه واقع شده که در نهایت به پنجره ی جنوبی ختم میشود. در این بدنه یک پنجره ی بسیار بزرگ نور طبیعی و منظره ی طبیعت را به داخل نشیمن می آورد.

اتاق نشیمن با غذاخوری ادامه پیدا می کند و در نهایت به بدنه ای با دو ارتفاع متفاوت ختم می شود. تغییر ارتفاع در این بدنه باعث تشکیل دو فضای مجزا شده است.

نمای داخلی ویلا
نمای داخلی ویلا

یک فضا در سمت شرق، شامل یک اتاق زیرشیروانی است که در زیر آن آشپزخانه به همراه پاسیو طراحی شده است. در حالی که فضای دوم، فضایی سیال بین محیط داخلی و خارجی است و به عنوان اتاق مطالعه ایجاد شده است.

نمای داخلی ویلا آلپ
نمای داخلی ویلا آلپ

ورودی اصلی ویلا

توسط یک پیش آمدگی سه متری، در سمت جنوب شرقی و اتاق نشیمن قرار دارد.

یک رمپ موازی با آن نیز طراحی شده است. در حیاط نیز یک راه پله ی مستقل با دسترسی به اتاق غذاخوری و بدون عبور از اتاق نشیمن طراحی شده که در نهایت به یک نیم طبقه با نورگیری به سمت شمال و جاده ی اصلی ختم می شود.

طراحی ویلا
طراحی ویلا

فضاهای خدماتی و گاراژ در زیرزمین قرار دارند و یک آسانسور دسترسی از طبقات بالاتر را به گاراژ ممکن می کند.

در رابطه با مصرف انرژی، سیستم زمین گرمایی، پمپ حرارتی، دیوارهای دارای تهویه  و در برخی مناطق استفاده از دیوارهایی با ضخامت 65 سانتی متر، این ویلا را به خانه ای با هزینه های گرمایشی و سرمایشی بسیار کم تبدیل کرده است.

طراحی ویلا با موبیوس
طراحی ویلا با موبیوس

متریال استفاده شده در فضای داخلی این خانه، رزین ماسه ای رنگ درکف، گچ سقید در دیوارها، جان پناه شیشه ای، چوب آیروکو در کفپوش پاسیو، پنجره های آهنی و چراغ ها فرورفته در گچبری ها می باشند.

نمای بیرونی ویلا آلپ
نمای بیرونی ویلا آلپ

نمای ساختمان

در نمای ساختمان نیز، چوب به کار رفته، منعکس کننده ی نوری است که از جنوب می تابد و پنجره های بزرگ با پوشش مسی، خانه را با منظره طبیعی اطراف ادغام کرده است.

در ادمه با طراحی بنا های خاص همراه ما باشید

نمای ساختمان
نمای ساختمان

طراحی اتاق های نشیمن را در اینجا مطالعه کنید

سالن کنسرت Chapel of Sound / معماری باز

Chapel of Sound / Open Archtecture

Chapel of Sound / Open Archtecture | طراحی ویلا
Chapel of Sound / Open Archtecture | طراحی ویلا

این پروژه در دره ای کوهستانی و با فاصله ی دو ساعته از شهر پکن، به عنوان یک سالن کنسرت در فضای باز و با چشم انداز دیوار تاریخی سلسله ی مینگ اجرا شده است. این سالن به طوری طراحی شده که مثل یک تخته سنگ مرموز به نظر برسد که به آرامی به طور طبیعی درجای خود قرار گرفته است.

نمای داخلی سالن
نمای داخلی سالن

این سالن شامل یک صحنه در فضای باز، سکوهای تماشاگران و یک اتاق سبز است.

زمان هایی که اجرایی وجود ندارد، این سالن مکانی آرام برای تفکر و اجتماعات کوچک با مناظر خیره کننده از آسمان و اطراف است.

ساختار داخلی سالن
ساختار داخلی سالن

این ساختار صخره مانند از نوارهای بتنی تشکیل شده که هرنوار خطی از لایه ی قبلی خارج میشود تا درنهایت یک مخروط معکوس به وجود بیاید.

در درون صخره، یک پلکان پیچ در پیچ به پشت بام میرسد جایی که نمایی چشم انداز از مناظر پاناروما از دره و دیوار بزرگ به نمایش در آمده است. در فضای داخلی برای ایجاد تضاد با رنگ سرد بتن، در جزئیاتی مثل درها و نرده ها از فلز بنز استفاده شده است.

نمایی بیرونی سالن Chapel of Sound
نمایی بیرونی سالن Chapel of Sound

عملکرد جالب صدا در این پروژه، معماران دیگر را به تحقیق درمورد جنبه های مختلف این بنا برانگیخت تا ببیند چگونه رفتارهای صدا میتواند شکل نهایی یک سازه باشد.

لی و هوانگ، معماران این پروژه، در مرحله ی طراحی به صداهایی که در محیط های طبیعی مثل غارها طنین انداز است جذب شده بودند.

محیط بیرونی سالن Chapel of Sound
محیط بیرونی سالن Chapel of Sound

آنها به فکر طراحی محیطی افتادند که به توان در آن صدای آکوستیک را بدون استفاده از ابزارات جانبی ایجاد کرد.

در نهایت با پژوهش های فراوان بر روش های متعددی که مردم صدا را در یک کنسرت تجربه می کنند، منافذی بر روی بنا تعریف شد که هم به عنوان مناطق جذب صدای طبیعت و هم ارتباط با محیط خارجی عمل می کنند.

سقف سازی سالن
سقف سازی سالن

برروی سقف سازه نیز یک حفره ایجاد شده که در طول روز نور طبیعی را به داخل بنا هدایت می کند و در شب قابی از ستارگان را به نمایش می گذارد.

هنگام بارش باران، آب از فضاهای خالی دیوار عبور میکند و زهکشی در این سازه با الهام از بنای پانتئون طراحی شده است.

معماری کلی سازه | طراحی ویلا با موبیوس
معماری کلی سازه | طراحی ویلا با موبیوس

معماران این پروژه، هدف از طراحی این سازه را تلاشی برای آشتی دادن مردم با یکدیگر، طبیعت، هنر و گذشتگان خودشان بیان می کنند. سایت موبیوس این افتخار را دارد با طراحی ویلا به صورت حرفه ایی در خدمت شما باشد